+31 (0)20 240 2727
Frontend Developer Meetup (dutch) in Den Bosch

Frontend Developer Meetup (dutch) in Den Bosch

Jul 6th 2017, 18:00
PanCompany, Europalaan 12a, 5232BC 's-Hertogenbosch
Free

description

EXCLUSIEVE MEETUP met beperkte plaatsen in Den Bosch.

Uiteraard PIZZA & BIER

Presentaties over Rapid en Solid Application Development met Elm en Web components EN Reactive frontend coding met Angular en Rx.JS

REGISTREREN VIA: https://www.eventbrite.co.uk/e/frontend-developer-meetup-pancompany-tickets-35624746576

 

Datum Donderdag 6 juli 2017

Locatie Europalaan 12a, Den Bosch

 

Programma

18:00uur | Deur Open. Bier & Pizza.

18:30uur | Openingswoord door Marc Vaessen – Managing Partner bij PanCompany

18:45uur | Eerste Talk | Marcel van Pinxteren & Tadeusz Lazurski – Rapid and Solid Application Development with Elm and Web Components

19:30uur | Tweede Talk | Joris Kraak – “Adventures in Reactive Front-End Programming with Angular and Rx.js”

20:15uur | Afsluiting met een biertje 🙂

21:00uur | Einde

 

Openingswoord | Marc Vaessen – Managing Partner PanCompany

Marc is de directeur van PanCompany en met zijn bedrijf is hij de sponsor en gastheer van deze Frontend Meetup. Marc zal kort van de gelegenheid gebruik maken om PanCompany te introduceren en toe te lichten wat PanCompany in zijn ogen zo bijzonder maakt.

 

Eerste Talk | Marcel van Pinxteren & Tadeusz Lazurski – Rapid and Solid Application Development with Elm and Web Components

 

Constant worden er nieuwe JavaScript libraries & frameworks gelanceerd. Geweldig uiteraard, het maakt het tevens ook lastig om up-to-date te blijven en grotere web apps te bouwen. Elm komt met alles wat je nodig hebt om een scalable frontend te bouwen.

Tijdens Marcel’s verblijf van 2 maanden in San Francisco, vorig jaar, heeft hij Elm ontdekt. Hij heeft kennis gemaakt met de makers ervan, en met de Meetup groep. Hij was altijd een .NET developer, en dan ben je gewend aan een goede compiler, met goede type checking. In Elm wordt type checking ingezet om de programmeur te begeleiden bij het schrijven van foutloze software.

In zijn presentatie wil Marcel een introductie geven in Elm, de architectuur toelichten, en de sterke punten uitleggen. Tadeusz zal laten zien wat de gebruikservaring is voor de programmeur, en hoe je bestaande Javascript componenten inbouwt.

Het verhaal van Tadeusz zal een indruk geven van de ‘developer experience’ van de Elm Tools.

 

Tweede talk | Joris Kraak – Senior Software Engineer – “Adventures in Reactive Front-End Programming with Angular and Rx.js”

Joris heeft een REST HTTP/WebSocket API framework gebouwd wat het mogelijk maakt om vanuit een browser met experimenten die draaien in de scientific computing omgeving te communiceren.

Hij zal iets vertellen over de implementatie van de ‘client-side’ kant van dit framework en dan vooral tegen welke problemen hij is aangelopen en hoe hij deze heeft opgelost.
Joris zal een overzicht geven van verschillende implementaties die geprobeerd zijn en de voors- en tegens van elke. Dit alles uitgevoerd in een combinatie van Angular en Rx.js.

 

Spreken op een van onze meetups?

In contact komen met Frontend Developers door middel van sponsoring of hosting?

meetup@frontenddevelopermeetups.com

date

Jul 6th 2017, 18:00

location

PanCompany

Europalaan 12a

5232BC 's-Hertogenbosch

Netherlands

View Map

tags

Angularjs Den Bosch javascript Reactive Web Components